13 February, 2012

MAKANAN KEGEMARAN RASULULAH S.A.W

"MAKANAN KEGEMARAN RASULULAH S.A.W"

1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat s...up.

2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah sepert
rumah yang tidak ada makanan.

3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.

4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan
buah pinggang, membersihkan perut

5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman,
ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air
panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak.
Elok diminun waktu pagi dengan air suam.

6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal
melahirkan anak yang baik dari segi karater dan wajahnya.

7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan seperti
tangan membuang peluh dari dahi. Menguatkan belakang,
memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang
kelupaan.

8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga.

9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan, merawat
radang perut.

10. Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan & bisikan syaitan selama 40 hari.

11. Cuka – Nabi selalu meminum dengan minyak zaitun (Trend yang popular
di restoran Itali)

12. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah disedut perlahan-lahan.
Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati. 

05 February, 2012

orang kertas..

Tetiba syok plk tgk orang kertas ni..

Published with Blogger-droid v2.0.4

03 February, 2012

cinta luar biasa

Sambungan post yg sblm ni.....

Sampai mane ye..lupe lak.oh ye.penah bersua ketika blaja di bwh negeri yg same.perak.. itu pun die yg tegur.setakat tegur je.xlbh dr tu.

selepas peristiwe itu,kami xpernah bersua pun.masing2 de haluan masing2.

Hingga pada tahun 2011,pertengahan bln5.kami Berjumpe di facebook..(cam cinta muka buku lak kan). Die yg start add,nk request jd fren..

Kite pun accept je la.kwn lame la kate kan.hihi..mmg lame gile xjumpe die.

Selepas accept berkira2 gak tgk die ni dh berpunye ke belum.sbb sblm ni die mmg dh berpunye.tp nk gak selidik die samade dh berpunye ke x.selidik punye selidik xde.sbb klu tgk reletionship dlm fb xde pun.tgk post pun xde yg berbaur cintan cintun.hihi...so free la ni. ;)

Mase ni confirm kite leh tegur dlm fb.takut gak klu2 tesalah tafsir kan. Bahaya gak tu..risau gak sbnrnye walaupun dh tegur die dlm fb.dupdapdupdap.....hihi.

Dr fb ni kami semakin rapat.berbls2 komen.ber chating2..dr fb terus sms plk.hampir setiap hari kami bersms.xsms sehari rase laen plknye kan. Hubungan kami semakin rapat slps die blk dr singapore.

**letih plk nk mengingat blk. kite smbung next post ye.

Published with Blogger-droid v2.0.4

uuhhh..cinta yang luar biasa.

Oohh blog..lame gile x update.dh bersawang dh ni.labah2 pun dh buat famili kt blog ni.

Sblm ni kite de janji nk bg tau mcm kite leh my lovely tunang mohd ezrix syahriz.

So kite back blk di akhir2 mase kite amek spm..
Klu nak tau kite jumpe die time pas spm..lame gile upenye kite dh kenal die.eeeemmmm...lbh kurang 9thn kenal die..Lame kan.allah itu maha berkuasa.die temukan jua kite dan die.padahal dekat je.

Ok back to the story, mula2 kite jumpe die di morib.mase tu de 1 kem motivasi cam plkn tu.name kem motivasi tu pksn-program khidmat sosial negara.klu xsilap kite le.sbb kite dh lupe name sbetulnye.dh lame la kate kan,nnt kite check blk le name betul program ni.hihi..

Kite kenal die dlm program ni..just kwn je.lepas abes program je kite pun xde la nk kontek2 die pun. Smpai le kite masuk uitm.bru le kontek2 tp still kwn lg.mase tu die poli ungku omar dan kite lk uitm perak..xpenah jumpe pun die walau pun blaja di negeri yg same..(sbnrnye allah dh tunjuk dh jodoh kite tp kite xperasan pun),mase xpk sgt psl kapel2 ni.pk nk enjoy je..

Sampai le 1 hari tu,kite terjumpe di jusco ipoh.die yg start tegur.tp just tegur je pas tu,die wat haluan die dan kite wat haluan kite..xsangka yg die sbnrnye jodoh kite( insyallah)

Letih lk nak cite.byk gak nk cite ni..tp nnt kite smbung cite lg ye.next pos..huhu

Published with Blogger-droid v2.0.4

Template by:

Free Blog Templates