30 July, 2010

1.59 am

Pagi yang tak nyenyak sbb diganggu oleh mahluk ALLAh...
mmg mengganggu waktu tidur ku.... AAArrrrggghhhh...
Xsuke la ngan mahluk ALLAh tue...geli....
disebabkan mahluk ALLAh nie la, aku xleh nak tido....
geram nye....
Akibatnye pg td bangun lambat...
bwk kete pun laju semacam je...
nasib baik xbyk sgt kete....  uuuuuuuuuuuhhhhhhhhhh...
sampai pun cam biase....
hehehe...

** note: Lipas adalah mahluk ALLAH

Sampai je kat opis, telah terhidang Laksa Sarawak...
eeemmm...hidangan yang menyelerakan...
sedap wei.... 1st time aku rase...
memang sedap... siap tambah lagi tue...
mcm mane nak kuruskan perut nie...
mkn pun bertambah2.... aaaahhhh lantak la...
kenyang dh pun...hehehe...

29 July, 2010

Suke atau Benci...

I don't know but I believe
That some things are meant to be
And that you'll make a better me
Everyday I love you
I never thought that dreams came true
But you showed me that they do
You know that I learn somethng new
Everyday I love you
'Cos I believe that destiny
Is out of our control (don't you know that I do)
And you'll never live until you love
With all your heart and soul.
It's a touch when I feel bad
It's a smile when I get mad
All the little things I am
Everyday I love you
Everyday I love you boy
Everyday I love you
'Cos I believe that destiny
Is out of our control (don't you know that I do)
And you'll never live until you love
With all your heart and soul
If I asked would you say yes?
Together we're the very best
I know that I am truly blessed
Everyday I love you
And I'll give you my best
Everyday I love you 


** sebenarnye suke Ronan Kaeting...heheheehehehehehe...
tapi lirik nie membawa makne yg dlm buat aku...
ini sume tinggal kenangan...
uuuuhhhh...






1 minggu terperap dlm folder pic

17 & 18 julai yg lepas..(Treasure Hunt yg meletihkan)...

memang letih gile time nie...
sampai pening kepala memikirkan soalan tresure tue...
soalan sgt mencabar giler..
nie contoh soklan....   
memang x reti nak jawab..huhu...
susah2...
kiteorg dpt tmpt ke 2nd last...huhuhu...
ingatkan tmpt yg last skali....hehehe
tp best la...
mase nie dapat sumbang tuk anak yatim...
tu yang bagus tue...






27 July, 2010

Hari nie layan lagu "BYE BYE BYE"



8 Fakta Unik Tentang Cinta

1 Kajian otak manusia menunjukkan bahawa jika sesorang melihat dan merenung gambar orang yang disayanginya dalam tempoh yang lama, ia akan meransang bahagian ‘caudate’ otak – bahagian yang menghasilkan rasa kemahuan yang kuat (craving).

2 Lelaki yang mencium isterinya di pagi hari dikatakan akan hidup 5 tahun lebih lama daripada lelaki yang tidak melakukannya. ( Ape lagi, ciumlah isteri anda atau sekadar pelukan manja pun ok).
3 2 per 3 orang mengatakan bahawa mereka jatuh cinta kepada seseorang yang mereka kenal lama berbanding dengan seseorang yang mereka baru kenal.(Selebihnya cinta pandang pertama kot).
4 43% wanita tidak suka lelaki menulis ‘love’ atau ‘cinta’ di atas kad,email dan sms melainkan kata-kata tersebut disertakan dengan komitmen. ( Nampaknya kaum hawa memandang serius terhadap kata-kata cinta).
5 Seseorang yang baru jatuh cinta dan dilamun cinta akan mengeluarkan hormon serotonin yang sedikit, jumlahnya seperti tahap kandungan hormon orang yang dilanda penyakit obsesi terlampau. Sebab tu orang yang dilamun cinta memang kelihatan seperti orang gila .
6 Mengikut kajian Dr. Helen Fisher dari Rutgers University, penulis buku ‘Why We Love, apabila seseorang baru berpisah (break up), dia akan berasa semakin sayang terhadap bekas pasangannya. Bahagian otak yang membuat kita rasa gembira terus aktif pada ketika ini. (Sebab tu lah kebanyakan pasangan yang baru berpisah tak boleh tahan perasaan sayang dan rindu sewaktu mereka masih bersama dulu).
7 Mengikut teori matematik, seseorang seharusnya bercinta/couple dengan sedozen orang sebelum menemui pasangan yang boleh dijadikan pasangan hidup sejati. (Teori matematik je pon, sukati andalah nak ikut ke tak).
8 Ini akan mengejutkan anda : Cinta yang bahagia akan membuatkan kedua-dua lelaki dan wanita menjadi gembira. Semakin kuat komitmen mereka terhadap hubungan, semakin bertambah gembira mereka.






~Chocolate Love~





Oooohhh my blog

Lame giler x update...
nak update punye la mls...
entry yg sepatutnye nk update...
x update2 sampai skrg nie...
MMMMAAALLLLAAAASSSNNNYYYEEE..................

07 July, 2010

Jakarta to bandung

Tanggal 23 june 2010
+ Seawal 6pg aku dh bangun, punye la mengantuk tp disebabkan nk g berjalan, ku gagahkan    jugak mate aku nie bukak huhu....
+ dlm kul 650pg aku bertolak dari umah nak g airport.. nasib baik la umah aku nie dekat je ngan klia tue(dlm 15 min smpai airport)..xyah la bersusah payah nak bangun awal2 sgt nk g airport tue...
+ kul 7 lebih check in bersame ngan 2 membe yg lain(girl je...hebat gile sbb g bandung tanpa lelaki), lepas tue g lepak jap kt Mcd, sarapan tuk kali kedua kat mcd tue(kat umah dh sarapan tp mkn roti je)..
+ Dlm flight lak mkn lg sekali (nasi lemak tue),mkn lg.... tp x abis pun sbb dh kenyang...flite yg kiteorg naik nie lembab(very slow motion).Time flite turun lak, kepala aku pening giler, rase nak muntah...nasib baik x muntah lag( byk sgt mkn agaknye..hehehe..)
+ sampai je jakarta dalam kul 1030 rasenye(x ingat sgt la tp lmbt sket)...waktu sane tau(kat sane lambat 1 jam)..
+ Setiba nye kat airport jakarta, pak supir dh tunggu...kiteorg amek package paksupir untuk 4 hari.anggaran tuk paksupir tue lebih kurang cam nie la(actually xtau sgt sume bergantung pada membe yg lg 1, dia yg kire2...huhu)...agak2 je...
                         jakarta-bandung :600ribu
                         sekitar bandung :400ribu (2hari)

+ Masuk je dlm kereta, pak rudi(pak supir) tue terus suggest kat kitaorg lwat sekitar jakarta dulu(part nie kurang bes sgt sbb terpakas dgr ckp pak rudi tue lak...tp kitaorng enjoy la).. sblm melawat sekitar jakarta, kiteorg di Manga dua Mall...Mall dia besar giler, baju2 senang cari n murah gak la...di sebabkan terase masih awal, kiteorg sume x beli pape pun kat situ... just cuci mate je...
+ time lunch lak, kiteorg mkn kat food court dlm mall tue(lantai 7)..kiteorg mkn nasi ayam penyet n air mineral je(18ribu, murah). Yang besnye nasi ayam penyet nie dihidangkan panas2, tp Sambal nasi ayam tue pedas giler...xtahan...
+ pas mkn lunch, baru lah kiteorg melawat sekitar jakarta.antara tmpt yg kiteorg lawat: komplek2 kerajaan,Monas(monumen Nasional) dan byk lg la...
+ lepas selesai melawat sekitar jakarta, kite org pun bertolak ke bandung(xingat kul bape kiteorg bertolak).Perjalanan ke Bandung tue sesak sgt2, lebih sesak dari kl tau...itu pun kiteorg guna jalan highway....jln highway tue x mcm highway kat sini....teruk sgt2...kiteorg yg dlm kete pening tgk kereta yg ade...(aaaaaaaaahhhhh pening giler)
+ Sesampai je kat kat bandung pun dh mlm (dlm kul 8 lebih kot), terus g makan kt Karamba Sundanese Bistro. Kiteorg mkn ikan siakap swet sour, tempe, telur dadar vegetarian (167 ribu- 4org mkn termasuk pak rudi)..agak mahal kat sini...
                      ikan siakap swet sour : besar, garing, x pedas
                      tempe                               : garing
                      telur dadar vegetarian :  ade petai ( ingatkan biase je..)
+ Abis mkn je kiteorg pun gerak ke hotel penginapan kiteorg...(time nie dh letih giler)

 -Papan tanda kat airport Jakarta-


 -Sekitar Jakarta-



-Makanan di Restaurant Karamba-

 



02 July, 2010

sudah sekian lame nye.............

lame giler aku x update blog aku nie..
malas mengatasi segalanye....sbb tue x update2 lg..

tp nak update gak nnt sempena bercuti n menghabiskan duit di bandung... huhuhu..
nnt2 la aku update....


Template by:

Free Blog Templates