30 April, 2010

Cantik sgt.....


Smlm sblm blk opis, melawat blog membe.ade 1 blog tu cantik (maksud aku bukan blog tu yang cantik tp gamba kat dlm blog tu yg cantik). klu xcaye ni g la lawat blog ni ( klik ). sape2 nak kawin pun leh la amek dia jd photographer ( Murah je )... Cantik gambar-gamba yang dia amek.

28 April, 2010

Sungai Kelah Part 2

17 April 2010- Sabtu : Sambungan..(cam darma bersiri lak hehehe...)

Awal gak la sampai kat tol Sungkai ni.. kene tunggu tuan punye homestay sbb xtau rumah yang mane satu.Hampir ½ jam gak la tunggu (salah tempat menunggu)..selepas tgk rumah homestay tu, kiteorg pun g la kolam air panas (hotspring).kiteorg ni adalah antara org yg paling awal sampai kat situ.. sebelum mandi g isi perut dulu bg kenyang..

27 April, 2010

1 minit sahaja

بسم الله الرحمن الرحيم

Pesan Nabi sebelum tidur - 1 minit sahaja
SEBELUM Tidur
Perkara Sebelum Tidur( Tafsir Haqqi )

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara , iaitu :
  • Sebelum khatam Al Qur'an ,
  • Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir ,
  • Sebelum para muslim meredhai kamu ,
  • Sebelum kau laksanakan haji dan umroh....

23 April, 2010

Bercuti di sungai kelah, part 1


16 April 2010- Jumaat malam
Berangkat ke rumah linda.Tumpang umah dia jap sebelum nak ke Sungai Kelah.. sampai umah linda kul 9 lbh. awal gak la sampai kat umah dia... borak-borak... dalam kul 11 mlm tido depan tv.ngantuk sgt..lena gak la tido umah si linda ni..huhuhu....



signboard ke slim river/trolak



17 April 2010- Sabtu
Memandangkan dah rancang nak bertolak kul 4.30pagi, makanye kene bngun kul 4pagi la..awal gile mase ni... mate pun berat je nak bukak.siap-siap, zaidi sampai kul 4lbh...tunggu bebudak yg lain dalam kul 5 bertolak dari putrajaya... semangat gile nak bercuti time ni... huhuhu..



Dalam kete lak, perut aku lapa.. aku n linda sental buger si zaidi... kenyang rasenye..kononnye nak tido dlm kete zaidi tp hampeh, xleh nak tido pun (dh aku agak mmg xleh tido pun).
perasaan nk ke sane tu cam bes je...x sabar rasenye..dalam perjalanan tgk pemandangan hutan... bes.sejuk mate memandang alam sekeliling.. sambil menghirup udara yg segar.



dh lame x mengalami keadaan cm tu... perjalanan yg mengingatkan pada zaman diploma kat UITM perak, teringat mase nak g bkl ke rumah...sebab ikut jalan yg same... sonoknye...tgk bukit-bukau, hutan yang hijau.sejuk mata memandang...




Bukit-bukau

21 April, 2010

Adamaya...

Sekarang tgh layan cite ni...


Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya merupakan pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibu bapanya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.


Adam menurut kehendak ibu bapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi selepas dipujuk oleh ibu bapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju. Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka.


Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh. Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

Emosi Sedih

Kehilangan Kucing..sedihnye.dah 2 hari kucing hilang.rindu kat puteh..sedihnyeeeeeeeeee.... orag kate kalau kucing tunak mati, ia akan menghilangkan diri..xtau la betul ke x....sedihnye...smlm petang still cari puteh tp xjumpe.. petang ni pun nak g cari gak.... sedih ni..........

16 April, 2010

Xsabar dah ni....

Destinasi untuk esok..... X sabar nye...tp xleh nak sonok sgt nnt lain lak jdnye.. xtau nak tulis pe tp xsabar menunggu hari esok...


Tgk gambar cam bes je.tp xtau la keadaan kat sane cam ne.. tah2 ramai org... xbes la klu ramai org...

13 April, 2010

Akhirnya..........

Berjaya gak aku wat blog ni jd cantik. sama mcm org nye..huhhu.
angkat bakul sendiri plaknye. pape pun puas hati gak la ngan blog ni...
seronok tgk hasil kerja sendiri.

Semlm xsempat nk tgk kucing kesayangan tapi pagi tadi sempat jumpe.huhuhu... sempat bg dia mkn..


Kucing yg mengada-ngada ni..

Buat aksi manje je..

12 April, 2010

Just Watch It... Enjoy...

09 April, 2010

Do You Remember (Ft Sean Paul & Lil' Jon) lyrics


Hey! Jay Sean

Yeah! Sean Paul

Lil Jon!

This one right here is for all the ladies

Ladies who want to take it back

(I don't know what Sean Paul said)

Holler at them Jay

I've been thinking about you

And how we used to be then

Back when we didn't have to live we could start again

There's nothing left to say

Don't waste another day

Just you and me tonight

Everything will be okay

If it's alright with you then it's alright with me

Baby let's take this time let's make new memories

Do you remember do you remember do you remember

All of the times we had

Do you remember do you remember do you remember

All of the times we had

Let's bring it back (Bring it back! )

Let's bring it back (Bring it back! )

Let's bring it back (Bring it back! )

Let's bring it back (Bring it back! )

Let's bring it back

(Yo Jay Sing for these ladies! )

So long since you've been missing

It's good to see you again

How you how you doing

And how about we don't let this happen again

There's nothing left to say

Don't waste another day

Jay Sean Do You Remember

Just you and me tonight

Everything will be okay

If it's alright with you then it's alright with me

Baby let's take this time let's make new memories

Do you remember do you remember do you remember

All of the times we had

Do you remember do you remember do you remember

All of the times we had

Let's bring it back (Bring it back! )

Let's bring it back (Bring it back! )

Let's bring it back (Bring it back! )

Let's bring it back (Bring it back! )

Yo ay girl yo bring it back to the time when you and me had just begun

When I was still your number one

Well it might seem far-fetched baby girl but it can't be done

I've got this feeling fire blazing and it's hot just like the sun

Know you feel it too my girl just freeze up may the good vibes run...

Girl take a sip of the champange take a lil trip down my lane my girl

While you noe every night you'll feel alright look I tell you dis girl atta My world

Don't change imma na Rearange Ay girl imma tell you straight dis atta my world

How many years do you want come kiss dis I know you miss this

That's what I heard that's what I heard that's what I heard word girl

There's nothing left to say

Don't waste another day

Just you and me tonight

Everything will be okay

If it's alright with you then it's alright with me

Baby let's take this time let's make new memories

Do you remember do you remember do you remember

All of the times we had

Do you remember do you remember do you remember

All of the times we had

Let's bring it back (Let's bring it back)

Let's bring it back (Bring it back)

Let's bring it back (Let's bring it back)

Let's bring it back (Oh)

Let's bring it back



02 April, 2010

~.:WEDDING MEMBER:.~

Seronoknyeeee.... mase ni sbb jumpe membe sek. membe mase kecik...teringat kenangan mase kecik2 dulu...zaman yg penuh keseronokan dan xperlu pikir masalah. paling best xpikir beban yang ditanggung... nak watpe je mesti bes...


Mamat ni kononnye macho la tu.. sume ni membe mase kecik..
Yang paling xsangka amat razif ni, dulu kecik je skrg tinggi macam galah..huhuhu
adel plak makin berisi.
Kyus pulak samecam dulu.





Cantik Afidah mase...lain sgt muka dia. Semoga diorang bahagia.

01 April, 2010

'Selamatkan DIRI'















Setelah tamat Latihan yang memenatkan..tapi best gile time ni..

Mase ni lagi best sbb dpt main air... berat tu...tapi aku berjaya handle nozel tu...huhu









Template by:

Free Blog Templates